HP výrazně posiluje ve 3D tisku plastových dílů pro průmyslové použití

20.05.2019

1

Hewlett Packard dále rozšiřuje své portfolio existujících 3D tiskáren HP Jet Fusion o novou řadu 5200 zaměřenou na vysokou produktivitu a přesnost a jako první přichází do oblasti 3D výroby plastových dílů s garantovanou rozměrovou tolerancí.

HP rozšiřuje možnosti digitální výroby o vysoce produktivní technologii. Doplňuje nedávno uvedenou řadu 3D tiskáren HP Jet Fusion 500 s bílým (typ 540) nebo plnobarevným tiskem (typ 580) pro funkční prototypování a navazuje na HP Jet Fusion 4200 pro malosériovou výrobu.

HP Jet Fusion 5200 vychází z úspěšné platformy 4200, která byla podrobena řadě inovativních změn a řešení. Uživateli přináší vysokou produktivitu výroby a současně bezkonkurenční přesnost vyráběných plastových dílů. Řada Jet Fusion 5200 v sobě integruje sofistikovanější, termoregulační systém, poskytující přesnější kontrolu procesu výroby dílů. Předností je také kontinuální vytíženost zařízení a celkové zjednodušení pracovních postupů.

Zcela nově jsou k systému dodávány mobilní termoregulační chladicí moduly, které zefektivňují výrobní proces. Již vyrobené díly se ještě za tepla automaticky přesunou ze stavební komory do připraveného termoregulačního boxu a stavební komoru lze okamžitě použít pro další výrobu.

 

Podle požadavků uživatelů na produktivitu zařízení se HP Jet Fusion 5000 nabízí ve třech konfiguracích: HP Jet Fusion 5200, 5210 a 5210 Pro. Současně s 3D tiskárnou se také uvádí na trh nový stavební materiál ULTRASINT – termoplastický polyuretan (TPU) – od společnosti BASF.

 

Technologie HP Jet Fusion a 3D tiskárny HP Jet Fusion představují dnes ve světě naprostou revoluci v oblasti 3D tisku plastových dílů a nová řada tiskáren HP Jet Fusion 5200 ještě více a nekompromisně posunuje 3D tisk do oblasti 3D digitální výroby,“ říká Daniel Adam ze společnosti 3Dees Industries, který se zúčastnil úterního slavnostního představení technologie ve vývojovém centru HP v Barceloně.

3D tiskárna je již uvedena na trh. Rádi vám podáme bližší informace.

Načítám