Instalujeme první plnobarevné 3D tiskárny pro přesné a odolné díly v ČR

08.05.2019

1

První plnobarevné 3D tiskárny určené pro funkční prototypování a výrobu malých sérií barevných plastových dílů právě instalujeme u nás ve 3Dees a ve firmě 3D Tech. Jejich ovládání je tak jednoduché jako výměna papíru u běžné tiskárny. 

HP rozšiřuje portfolio 3D technologií určených pro profesionální účely. Představuje novou řadu HP Jet Fusion 500 s bílým (typ 540) nebo plnobarevným tiskem (typ 580). Kromě nás bude prvním českým uživatelem plnobarevné 3D tiskárny společnost 3D Tech, která se zabývá výrobou funkčních prototypů primárně pro evropské automobilky.

Nová řada 3D tiskáren HP Jet Fusion je určena jak pro designérská a architektonická studia, lékařská nebo výzkumná zařízení, tak pro oddělení funkčního prototypování v automobilovém nebo leteckém průmyslu.
Doba 3D tisku u plnobarevného zařízení včetně finálních úprav je rychlejší než konkurenční aditivní technologie. Od zadání 3D modelů do plné tiskové plochy až po vyjmutí finálních dílů neuběhne více než 16 až 20 hodin. Vše se navíc odehrává uvnitř jednoho zařízení – po vytištění dílu, dojde k vychlazení, automatickému odstranění přebytečného stavebního materiálu, jeho recyklaci a následnému promíchání s čerstvým materiálem pro příprava další tiskové úlohy. Zařízení je tak znatelně méně náročné na obsluhu.

3D tiskárny tisknou z nového stavebního materiálu HP 3D High Reusability CB PA 12. Je velmi houževnatý a chemicky odolný s optimálními mechanickými vlastnostmi. Navíc můžete recyklovat až 80 procent nespečeného materiálu použitého při stavbě dílů.

Technologie HP Jet Fusion urychlí proces vývoje a výroby nových produktů, sníží náklady a umožní vytvářet funkční topologicky optimalizované díly, které by jinak nešlo vyrobit. Další výhodou je, že po ukončení vývoje produktu, je možné hned navázat na sériovou výrobu funkčních dílů na průmyslovém zařízení HP Jet Fusion 4200, jež používá také PA 12.

Obě zařízení budou představené na seminářích organizovaných společností 3Dees Industries, která je výhradním zástupcem technologií Hewlett Packard pro 3D tisk v České republice.

PŘIHLÁSIT SE NA SEMINÁŘ

Načítám