STEP - revoluční technologie od Evolve Additive Solutions

29.03.2023

1

Evolve Additive Solutions je americká firma, která se specializuje na vývoj a výrobu 3D tiskových technologií. Jejich nejnovější inovativní technologií je STEP - vysokorychlostní a vysoce přesná výroba plastových dílů s ultrajemnou kvalitou povrchu. 

 

Jak funguje STEP technologie?

Jádrem technologie STEP je elektrofotografické zobrazování a depozice. STEP využívá osvědčený proces velkoobjemového 2D tisku k vytvoření 3D dílu pomocí tepla, tlaku a chlazení, aby se materiál dílu spojil vrstvu po vrstvě. Obraz jedné vrstvy je vytvářen obdobně jako je již léta znám u běžných, kancelářských laserových tiskáren. Na elektrografickém válci se z termoplastového toneru vytvářejí jednotlivé obrazy vrstev tištěných dílů. Tyto obrazy se pomocí speciálního foliového pásu postupně přenášejí na stavební desku vrstvu a po vrstvě a po vrstvě se tento postup opakuje, dokud není výrobek kompletně vyrobený.

 

Jaké jsou výhody STEP technologie?

V porovnání s tradičními 3D tiskovými technologiemi má STEP několik výhod:

  • Vysoká produktivita – STEP může produkovat tisíce různých dílů ve velmi krátkém čase.
  • Vysoká přesnost – STEP umožňuje přesné reprodukování složitých geometrických tvarů a detailů.
  • Multimateriální díly – pomocí STEP lze vyrábět díly v kombinaci různých termoplastových materiálů a barevných kombinací. STEP vytiskne díly ze základních termoplastových materiálů jako ABS, Nylon nebo TPU a je připraven pro další rozšíření materiálů dle požadavků zákazníka.
  • Nízké náklady – díky STEP snížíte náklady na výrobu a zkrátite dobu potřebnou k výrobě bez nutnosti výroby vstřikovacích forem a možností řešit okamžité tvarové nebo rozměrové změny v procesu výroby.

 

Kde se STEP technologie používá?

STEP lze využít v mnoha různých odvětvích, jako jsou automobilový průmysl, letectví, zdravotnictví, elektronika a další. Jde především o hromadnou, velkosériovou výrobu menších, různorodých dílů. V současné době Evolve Additive Solutions nabízí komerční verzi své STEP technologie pod názvem SVP (Scalable Volume Production), která je již k dispozici na trhu.

 

Základní parametry tisku:

  • Rozlišení tisku (x,y): 600 DPI
  • Tloušťka vrstev: 13-16 μm
  • Rozměry stavebního prostoru:  300 x 600 x 100 mm

 

3Dees Industries je oficiálním, evropským partnerem společnosti Evolve Additive Solutions. Pomáháme firmám selektovat a analyzovat výrobní procesy, které STEP může efektivně nahradit nebo doplnit výrobu menších plastových dílů v mnoha oblastech průmyslových aplikací.

Obraťte se na nás a poradíme vám, jak můžete využít technologii STEP

 

Načítám