Lovci duchů

21.01.2015

1

3D tisk a Hollywood jdou již delší dobu ruku v ruce při vytváření složitých rekvizit, oděvů a zařízení, které následně vystupují v různých historických nebo vědeckofantastických filmech. Hollywoodskou produkci doprovází silná komunita fanoušků, kteří dají cokoliv za to, aby měli jednu z proslavených rekvizit ve své sbírce.

Kdo patří ke generaci diváků, která se dobře bavila u prvních trikových filmů s využitím počítačů, si určitě vzpomene na filmový hit Lovci duchů. V něm aktéři běhali po New Yorku a lovili nezvladatelné bytosti pomocí protonových paprsků, aby je následně uzavřeli ve speciální přenositelné schránce (pasti), ze které duchové nemohli ven.

Také Lovci duchů mají spoustu fanoušků sdružených ve svém klubu, kde si můžete zakoupit některou z proslavených rekvizit. Teď je to mnohem jednodušší a nebude vás to stát tolik peněz. Na webu My Minifactory si můžete zdarma stáhnout 3D model pasti na duchy a u nás nechat vytisknout. Výrobek z 3D tiskárny je tak dokonalý, že detailně zachycuje všechny strany zařízení včetně svárů jednotlivých „kovových“ částí. Není nutné si představovat, kolik času na tvorbě modelu autor Philip Avery strávil. To však pro vášnivé sběratele a nadšence nepředstavuje žádný problém ani překážku.

Výroba rekvizit a modelů tak představuje další oblast, ve které se technologie 3D tisku uplatňují a zároveň zpřístupňují širším vrstvám lidí, kteří by se k obdobným věcem jinak stěží dostali. 

Zdroj: My Minifactory www.minifactory.com, Ghostbusters Fan Site: www.gbfans.com

Načítám