Představujeme novou 3D tiskárnu Stratasys F3300: Revoluční technologie pro průmyslový tisk

21.11.2023

1

Společnost Stratasys, jeden ze světových lídrů v oblasti 3D tisku, uvádí na trh svou nejnovější 3D tiskárnu F3300. 3D tiskárna přináší vysokou přesnost, rychlost a spolehlivost a posouvá FDM 3D tisk mezi vysoce produkční technologie. Čím je tiskárna zajímavá?

 

Vysoká přesnost plastových výtisků a nižší výrobní náklady

3D tiskárna F3300 využívá léty ověřenou tiskovou technologii Fused Deposition Modeling (FDM). FDM umožňuje postupné vrstvení termoplastických materiálů, které zajišťuje vysokou přesnost a robustnost při výrobě prototypů a funkčních dílů s vysokými nároky na kvalitu. Vysoká rychlost tisku díky tisku ze dvou hlav současně ve spojení s nižší cenou za materiál nabízí rozumné výrobní náklady.

 

Velká stavební komora

Se stavební komorou o rozměrech 600 x 600 x 800 mm je možné tisknout velké modely a to bez kompromisů v kvalitě detailu. Tato rozměrová flexibilita je klíčovým prvkem pro průmyslové využití.

 

Zajímavé materiálové možnosti

F3300 je kompatibilní s osvědčenými termoplastickými materiály pro náročné aplikace jako je ASA, Ultem, PC a Nylon 12CF. To zajišťuje, že tiskárna může splnit různorodé požadavky průmyslových aplikací. V budoucnu se bude nabídka stavebních materiálů dále rozšiřovat stejně jako u stávajících systémů.

 

Inovativní funkce

F3300 je vybavena automatickou kalibrací, což znamená, že uživatel nemusí ručně nastavovat parametry před každým tiskem. To nejen šetří čas operátorů, ale také zajišťuje konzistentní výsledky. Chlazení tiskové hlavy a vyhřívání stavební komory jsou nastaveny tak, aby zajistili optimální podmínky pro tisk různých materiálů. To je klíčovým faktorem pro dosažení vynikajících výsledků při práci s náročnými materiály.

F3300 umožňuje tisknout se dvěma materiály najednou, což rozšiřuje možnosti designu a vytváření složitějších struktur. Tato funkce je neocenitelná při vytváření přípravků, prototypů a funkčních dílů s různými vlastnostmi.

Stratasys F3300 posouvá technologii FDM dále do oblasti průmyslového 3D tisku. S kombinací vysoké přesnosti, stavebních materiálů a inovativních funkcí je tato 3D tiskárna ideální volbou pro průmyslová odvětví, kde je klíčové dosahovat vysoké kvality v co nejkratším čase s využitím vysoce výkonných polymerních materiálů.

Zdroj: www.stratasys.com 

Máte nějaký dotaz?
Načítám