Formlabs Fuse 1: Dostupná SLS tiskárna pro prototypování a malé série

30.05.2022

1

Průmysl už řadu let využívá 3D tisk při prototypování, malosériové i sériové výrobě. Obecně známou výhodou 3D tisku je množnost navrhovat a vyrábět tvary, které běžnými postupy nelze vyrobit. Z našich zkušeností je ještě významnějším benefitem při využití 3D tisku v designu a výrobě:

  • Rychlost výroby prototypů
  • Možnost okamžité iterace prototypů v jednotlivých fázích vývoje
  • Vyrábění funkčních dílů, kdy designér ověří nejenom geometrii a mechanické vlastnosti prototypu, ale také funkční parametry

Z pohledu firem, které 3D tisk využívají při prototypování, je základním úkolem nalézt takové zařízení, na kterém je možné tyto benefity 3D tisku využít. Tedy získat funkční prototypy blížící se skutečným mechanickým i funkčním parametrům. A to ještě za přijatelnou cenu a se snadnou obsluhou.

3D tiskárna Formlabs Fuse 1 z našeho pohledu přesně splňuje tyto požadavky, a proto jsme se rozhodli ji zařadit do portfolia 3D tiskáren a stát se partnerem společnosti Formlabs.

 

Hlavní výhody Fuse 1

Fuse 1 využívá technologii SLS pro velmi přesný 3D tisk z plastového prášku. Má velmi dobře zpracované ovládání, které je intuitivní, rychlé a zvládne ho opravdu každý. Samozřejmostí je opětovné využití stavebního materiálu. V součtu s cenou představuje Fuse 1 velmi zajímavý poměr kvality 3D tisku a nákladů na pořízení technologie.

Základní parametry tiskárny:

  • Velikost tiskové komory: 165 x 165 x 300 mm
  • Výška vrstvy: 110 µm
  • Velikost laserového bodu: 200 µm
  • Rychlost tisku: 10 mm / hod.
  • Možnost tisku z různých materiálů: PA 11, PA 12, PA 12 GF

Detailní technické parametry najdete v technickém datasheetu.

Chtěli byste se dozvědět více? Velmi rádi vám tiskárnu ukážeme v provozu. Samozřejmostí je možnost vyzkoušet si kvalitu 3D tisku přímo na vašich dílech.

 

Podívejte se na stručné představení Fuse 1:

 

Workflow a obsluha 3D tiskárny Fuse 1 je jednoduchá a intuitivní, podívejte se:

Načítám