Made in Switzerland aneb Proč jsme se rozhodli pro Sintratec

16.04.2024

1

U nás ve 3Dees neustále sledujeme nejnovější trendy a nejzajímavější inovace v aditivní výrobě a rádi je přinášíme našim klientům a partnerům. Proto jsem se rozhodli zastupovat společnost Sintratec - předního výrobce přesných 3D tiskáren, který využívá technologii selektivního laserového spékání (SLS). Tento výběr nebyl náhodný. Po důkladném zkoumání trhu a porovnání s konkurenčními technologiemi jsme identifikovali několik klíčových faktorů, které nás přesvědčily o jedinečnosti řešení 3D tiskáren Sintratec S2 a Sintratec S3.

Švýcarská kvalita a inovace

Zastoupení švýcarské technologie znamená pro nás synonymum kvality, preciznosti a inovace. Sintratec, jakožto švýcarský výrobce, klade důraz na ty nejvyšší standardy výroby a vývoje, což je zárukou dlouhé životnosti a spolehlivosti jejich 3D tiskáren.

Otevřená materiálová platforma a unikátní tisková komora

Sintratec tiskárny se vyznačují možností nasazení různých materiálů (Material Developer Upgrade, MDU) a unikátní konstrukcí tiskové komory ve tvaru válce, která přináší významné výhody ve srovnání s tradičními kvádrovými tiskovými komorami. Tato konstrukce umožňuje lepší distribuci tepla a zajišťuje rovnoměrnější kvalitu tisku. Tiskárny jsou navíc schopné ukládat detailní reporty se fotozáznamy jednotlivých vrstev tisku. Tato funkcionalita je vhodná právě při testování nových materiálů.   

Vysoký detail tisku a široké aplikační možnosti

Díky malému ohnisku laseru, který Sintratec nabízí, je možné dosáhnout mimořádné detailnosti a přesnosti tisku. Otevřená materiálová platforma (MDU) a flexibilita ve velikostech tiskového prostoru (All-Material Platform, AMP) je zásadní pro široké spektrum aplikací.  AMP a MDU umožňují uživatelům experimentovat s různými materiály a optimalizovat tak tiskové parametry pro specifické potřeby projektu. Tato flexibilita je ideální pro výzkum, vývoj a malosériovou výrobu v řadě odvětví.

Díky modulárnímu systému tiskáren Sintratec lze snadno měnit velikost tiskového prostoru, což umožňuje výrobu dílů různých rozměrů bez potřeby investice do více strojů.

Revoluční technologie Cold Metal Fusion

Sintratec se nejenže specializuje na SLS technologii pro polymery, ale také přináší inovativní metodu 3D tisku kovů Cold Metal Fusion (CMF), a to vše v jednom zařízení. CMF umožňuje 3D tisk kovových dílů kombinací využití polymerních SLS tiskáren a technologie práškové metalurgie. Tento proces, který je založen na nízkoteplotním spékání kovového prášku ve speciálním polymerovém pojivu, vytváří kovové díly bez nutnosti vysokých teplot běžně spojených s kovovým 3D tiskem. Cold Metal Fusion znamená revoluci v oblasti 3D tisku kovů díky své schopnosti snížit náklady na výrobu a zjednodušit proces od prototypu až po kusovou výrobu.

Klíčová fakta:

Velikosti tiskového prostoru:

  • MCU-220 s výškou válce 400 mm, průměrem 220 mm.  Objem 15,2 litrů.
  • MCU-160 s výškou válce 400 mm, průměrem 160 mm. Objem 8 litrů.

Zdroj energie:

  • 30W CW vláknový laser s vlnovou délkou 1064 nm.
  • Velikost ohniska laseru 145 μm.

Stavební materiály Sintratec:

  • PA12 GF, PA12 a TPE (+ otevřená materiálová platforma)
  • Cold Metal Fusion (CMF) – M2 nástrojová ocel a 17/4PH nerezová ocel

 

Rádi zodpovíme další otázky a zkonzultujeme vaše potřeby, kontaktujte nás!

 

Načítám