Společnost HP představuje novou řadu Jet Fusion 5400

21.11.2022

1

HP rozšiřuje stávající portfolio zařízení Jet Fusion o novou řadu HP Jet Fusion 5400 a představilo první produkt této řady: stroj HP Jet Fusion 5420W. Toto nové řešení umožňuje konzistentní a vysoce kvalitní výrobu bílých dílů a je postaveno na úspěšné platformě HP Jet Fusion 5200.

V případě HP Jet Fusion 5420W došlo vedle hardwarových úprav k nahrazení původního černého fúzního agentu jiným agentem, který umožňuje výrobu bílých dílů. Klienti se stávající platformou HP 5200 nicméně dostanou možnost upgradovat na bílý tisk, pokud jim to bude dávat byznysově a ekonomicky smysl. Stávající řada 4200 a 5200, která tiskne šedé díly, zůstává samozřejmě stále na trhu a bude dále rozvíjena.

HP si od řady 5420W slibuje lepší uplatnění technologie ve zdravotnictví, spotřebitelském sektoru a pro automobilový průmysl. Oproti konkurenčním technologiím jako je SLS, mají HP díly velmi dobrou UV stálost. Díly tedy ani postupem času nežloutnou a zachovávají si atraktivní vzhled. Navíc je možné je jednoduše barvit do pestrých barev pomocí řešení jako je například Dyemansion.

Technologie 3D tisku HP Multi Jet Fusion je úspěšnou a vyspělou technologií pro rychlé prototypování a objemovou výrobu plastových komponentů. V roce 2021 bylo na veletrhu Formnext oznámeno dosažení milníku v podobě 100 milionů dílů vyrobených na zařízeních Multi Jet Fusion. Za posledních dvanáct měsíců bylo vytištěno dalších více než 70 milionů dílů.

Načítám