Evropská unie financuje rozvoj aditivních technologií

20.09.2020

1

Letošní rok je pro podnikání plný výzev. Narušení zažitých obchodních zvyklostí, rychlé změny na straně nabídky i poptávky a nastupující globální ekonomická krize nutí firmy změnit svůj dosavadní přístup k plánování a strategickému rozhodování o dalším vývoji. Často to znamená být více flexibilní a inovativní.

Investice do nových technologií a odborných znalostí vám takovou flexibilitu dává. Pořízení nebo pronájem průmyslových 3D tiskáren představuje velkou změnu nejen ve výrobních procesech, ale také v myšlení klíčových zaměstnanců. Navíc může z počátku nést vyšší provozní náklady a čas na zaučení designérů, konstruktérů a operátora aditivní technologie. To odrazuje konzervativnější vedení některých menších firem.

Evropské dotace výrazně pomáhají překlenout počáteční náklady na zavádění průmyslového 3D tisku do vývoje a výroby nových produktů a služeb. Vedle toho také řeší nedostatek peněz na pořizování strojů a zařízení, omezené prostředky na výzkum a vývoj a jiné další investice, které pomáhají snižovat náklady na provoz a tím zvyšovat konkurenceschopnost firmy. Jakkoliv jsou evropské dotace pro firmy někdy vnímány jako zásah do zavedených tržních principů, v současné nejisté době motivují podnikatele ke změnám, na které nebyl v době hospodářské konjuktury čas a chuť.

Podívejte se na více informací o aktuální evropské podpoře!

PŘEHLED DOTACÍ

Načítám