Personalizované výrobky z 3D tiskárny

03.10.2017

1

3D tisk nemusí být pouze pro technické účely. Nabízí se i pro širokou veřejnost.

 

3D FIGURKA, BUSTA NEBO OBLIČEJ

Můžete si například pořídit vzpomínku na vaše děti, rodiče nebo sebe sama. Lze zachytit celou postavu a vyrobit zmenšeniny různých poměrů. Jednobarevná nebo plnobarevná figurka je dárek, který potěší každého z vašich blízkých. Můžete si nechat vytisknout 3D figurku a vyzkoušet unikátní 3D skenování

Obdarujte svého šéfa, který odchází do zahraničí, figurkami členů jeho týmu. Dokonalá podobizna obličeje přinese velmi osobní prvek do oficiálních prostor firmy či instituce. Busty v různých velikostech mohou mít na míru upravené podstavce s věnováním či logem firmy. 

Nebo se zaměřte jen na kopii obličeje jak zmenšené, tak v životní velikosti v bílé i plnobarevné verzi. Masku je možné také zarámovat. Nezarámovaná podobizna tváře v hezké úpravě jako originální dekorace interiéru zaujme stejně tak. Vyzkoušejte 3D skenování a nechte si zhotovit originální předmět vyrobený technologií 3D tisku v Praze.

 

3D MASKOT

Pokud hledáte originální reklamní nebo dárkový předmět, pomůžeme vytvořit maskota firmy nebo symbol vaší značky, který může díky 3D tisku dostat svou zhmotněnou podobu.

 

DŮLEŽITÁ INFORMACE PRO ZÁJEMCE!

V současnosti nemáme k dispozici technologii plnobarevného 3D tisku. V roce 2019 budeme nicméně instalovat unikátní 3D tiskárnu HP Jet Fusion 580 Color 3D, která vytiskne plnobarevné předměty z odolného plastu. Do té doby vám vyrobíme jednobarevné předměty. Plnobarevný 3D tisk je aktuálně v ČR bohužel velmi omezeně dostupný. 3D skenování provádíme beze změny. 

 

JAK TO CELÉ FUNGUJE

Na základě emailového nebo telefonického objednání si domluvíte termín návštěvy ve 3Dees. Na úvod nám představíte své představy a očekávání. Pak se upravíte a společně doladíme váš vzhled pro co nejkvalitnější 3D sken. Kvalita výstupů je při technologii 3D tisku vysoce závislá na kvalitě pořízeného 3D skenu.

 

ODPOVĚDI NA VAŠE OTÁZKY:

Jaké pózy mohu plánovat pro svou 3D figurku nebo sošku?
Libovolné, dle vašich představ. Ve stoje, v sedě, s větším předmětem jako kabelka nebo kniha, s oblíbeným plyšákem v náručí nebo ve dvojici s partnerem. Určitým omezením je 3D tisk tenkých částí, které mají tendenci se lámat. A proto doporučujeme při skenování svázat dlouhé rozevláté vlasy a prsty na rukou držet u sebe.

Nemůže mi skenování ublížit?
Naše 3D skenery jsou naprosto zdravotně nezávadné. Neprodukují žádné záření a nepracují s laserem. Proto jsou zařazeny mezi zcela běžně používané přístroje v medicíně a souvisejících oborech.

Mohu zaslat svůj vlastní obrázek nebo 3D sken?
Vysokou kvalitu zhotoveného výrobku z 3D tiskárny vám můžeme garantovat pouze při námi pořízeném 3D skenu a následném zpracování 3D modelu. Nebráníme se individuální dohodě, pokud vlastníte profesionálně pořízené záznamy. Není možné zhotovit figurku pouze na základě fotografie!

Je pořízený 3D záznam zabezpečený před zneužitím?
Všechny naše 3D skeny a modely jsou uchovávány a jsou dostupné pouze pro vaše pozdější využití. V žádném případě je neposkytujeme třetím stranám.

Z čeho je model vyroben?
Stavebním materiálem jednoduché 3D tiskárny technologie FDM jsou nerozšířenější plasty jako např. ABS, PLA: používají se ve formě strun. Ve formě prášku je dostupný např. polyamid PA 12 pro profesionální 3D tiskárny. Vytištěný model lze dále povrchově upravit.

Jak zacházet s vytištěnými 3D modely?

Vytištěné 3D modely nevyžadují žádnou specifickou péči. Některé výtisky a to především z ABS a PLA mohou při delším vystavení slunečnímu záření (UV paprsků) podléhat změny barvy nebo degradaci. Bližší informace vám podá jeden z našich specialistů.

Jak dlouho budu čekat na vytištěný 3D výrobek?
Proces úpravy naskenovaného modelu a zejména samotný technologický proces 3D tisku na zakázku je časově náročný. Dodací lhůtu si musíte ověřit. Záleži na vytíženosti 3D tiskárny.

Je možné doobjednat si 3D tisk dalších modelů?
Samozřejmě. Cena za další kusy je navíc nižší, protože již platíte jenom za samotný tisk bez 3D skenování a úprav v počítači. U dalších výtisků je nicméně také možné upravit velikost.

Načítám